divendres, 2 de desembre del 2011

Templets estacions de Metro de Barcelona


TEMPLET DE L'ESTACIÓ DE METRO DE SAN GERVASI (1929-)
Aquesta estació es l’única de Barcelona que encara conserva un “Temple” o “Edicle”, que  molt transformat i modernitzat encara conte un ascensor en servei.

Aquesta estació va ser inaugurada a l’any 1929.

Situada a la plaça del mateix nom, en el barri de San Gervasi de Cassoles.


L’estació de Sant Gervasi es una estació de la xarxa dels Ferrocarriles de la Generalitat de Cataluña (FGC) que pertany a la línia de Sarrià (Metro del Vallès) L6, te com a companya l’estació Molina, amb la que te els corresponents enllaços i també pertanyent a FGC, línia del Tibidabo L7.

TEMPLET DE L'ESTACIÓ DE METRO DE LESSEPS (1924-1960)
L’estació de metro de Lesseps era l’estació d’inici, al extrem muntanya,  de la línia del Gran Metropolitano de Barcelona  (avui  L3), va ser inaugurada el 30 de desembre de 1924.

L’estació de Lesseps era l’única que tenia ascensor a l’ inauguració de la línia del Gran Metro, estava albergat en a un “Templet” i tenia capacitat per a 30 persones.

El Templet estava situat a la Plaça Lesseps, barri de Gracià, al final del carrer Salmerón (Gran de Gràcia) on el carrera s'eixamplava i s’ajunta amb l'antiga Riera de Vallcarca (avui avinguda Príncep d'Astúries).

El 15 de maig de 1960 va començar a ser enderrocat.

TEMPLET DE L'ESTACIÓ DE METRO URQUINAONA (1926-1972)
Aquesta estació  pertanyia al ramal de Correus del  Gran Metropolitano de Barcelona, (avui L4).

S'inaugurà el 19 de desembre de 1926.

El 1972 fou enderrocat l'edicle modernista que encabia l'ascensor d'accés a l’estació.

El Templet estava situat en el costat Llobregat de la plaça Urquinaona, (en el seu lloc a dia d’avui existeix un quiosc de diaris).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada