dimecres, 7 d’agost del 2013

Lago Maggiore Express


En aquest servei estan implicades les següents companyies:

FART - Ferrovie Autolinee Regionali Ticinesi - Ferrovia Centovalli.
SSIF - Societa Subalpine di Impresse Ferroviarie - Ferrovia Vigezzina.
FS - Ferrovie dello Stato Italiane - Trenitalia.
NLM - Navigazione Lago Maggiore.

Aquest recorregut es realitza per el Cantó Suïs del Ticino i per la província Italiana de Verbano-Cusio-Ossola de la regió del Piemont.

En el dia d'avui aquest recorregut es pot començar en qualsevol punt del recorregut i es pot realitzar amb un o dos dies. En el nostre cas varem fer el recorregut en un sol dia i estant Locarno el punt de partida i arribada.

A Locarno l'estació del Centovalli, soterrada, es troba situada al costat de l'estació del Ferrocarrils Federals Suissos.


El Centovalli, de via mètrica, ens portarà des de Locarno fins a Domodossola, tot passant per els pobles de Re, Malasco, Santa Maria Maggiore i Druiogno. En un viatge de mes d'una hora i mitja, en el que es creua una regió encara salvatge amb un paisatge romàntic en el qual es descobreix a cada pas un nou paisatge: prats florits, ponts elevats, rierols d'aigües cristallines, pèrgoles de parres, vinyes, boscos de castanyers i pobles aferrats a vessants de les muntanyes.






Al arribar a Domodossola, la nova estació subterrània del SSIF al costat de l'estació dels FS, permet un còmode enllaç, ja que el temps d'enllaç es curtet, una unitat ETR 470 "Pendolino" de Trenitalia ens portarà en, fins a Stresa.




La ciutat de Stresa està situada a la riba del Llac Maggiore, a prop del Golf, on es trobant les espectacular Illes Borromeo ( Isola Bella , Isola Mare i Isola dei Pescatori ). Es caracterísa per la suavitat del seu clima, bells paisatges i una arquitectura harmoniosa. El passeig del llac de Stresa, està flanquejada per cases històriques i luxós hotels d'estil modernista, tot envoltat de vegetació exuberant, no es deu de deixar de veure la Piazza Marconi.


Dona temps d'embarcar-se i baixar a dinar a una de les illes del arxipèlags de les Borromeo, la Isole Superior (també anomenada Isole dei Pescatori) , te una bona oferta curinaria. Desprès ens embarquem rumb a Locarno, en una bonica passejada, tot gaudint durant unes tres hores de navegació, dels castells de Cannero, les illes de Brissago i bonica costa del llac amb els llogarets i pobles pintorescos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada