dimecres, 21 de desembre del 2016

Sistemes mecànics de mobilitat - Getaria.

La bonica i històrica població de Getaria (Guetaria, en euskera), en el País Basc, és coneguda per ser la vil·la natal de Juan Sebastián Elcano, i terra de l'excel·lent vi blanc "Chacoli".



En aquesta població existeix un conjunt d'escales mecàniques que donen accés al Museu Cristobal Balenciaga i al Centre de Salut de la població. Aquestes escales tenen el seu començament al costat de l'oficina de turisme (N-634/Aldanmar Parkea), discorrent per Potzuaga Kalea, el desnivell salvat es aproximadament de 16,5 metres, i està format per quatre trams d'escales mecàniques ascendents.


Al final d'aquest conjunt d'escales, està situat un ascensor vertical, que salva una diferència de desnivell d'aproximadament 12,5 metres, la seva capacitat és de 8 persones o 630 quilos, el seu fabricant d'origen és OTIS. Comunica el final de Potzuaga Kalea amb Erruera Kalea/GI-3391, aquest ascensor té una parada intermèdia i dues parades subterrànies que donen accés a un pàrquing. Des de la plataforma superior es té una vista immillorable de la població.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada