dimecres, 4 d’octubre del 2017

El Ferrocarril del sud del Perú.

FCS - Planol Ferrocarril surd i sud-est.
El Ferrocarril del sud i sud-est del Perú és un ferrocarril que brinda el servei entre la ciutat d'Arequipa, i les de Cusco i Puno.


Té una longitud de 940 km, que el converteix en el ferrocarril extens de tots els ferrocarrils que han construït i que encara circulen en el Perú. La seva amplada de via es de 1.435 mm. I la seva construcció va estar a càrrec del senyor Henry Meiggs Williams (1811 Catskill, Estats Units - 1877 Lima, Perú).

Part del port de Mollendo, puja fins a Arequipa, per després arribar a Juliaca on es bifurca en un ramal cap a Puno, en el llac Titicaca, on té correspondència amb els ferrocarrils bolivians per mitjà d'un ferri i l'altre ramal fins a la ciutat del Cusco. Els punts d'elevació màxims els aconsegueix en Crucero Alto i La Raya (4.319 msnm).

Aquest ferrocarril es va posar en servei per trams, el primer tram Mollendo-Arequipa en l'any 1871, va arribar a Puno en l'any 1874 i a Cuzco en l'any 1908.

FCS - 1er tren, Cusco 1908 (Postal)
FCS - Puente Bolivar, Arequipa 1915 (Postal)
FCS - Sicuani, Cusco 1925 (Postal)
Actualment és en te la concessió el Ferrocarril Transandino i operat per l'empresa Perú Rail, Inca Perurail & Andean Railways Corp. L'únic tren de viatgers és el tren turístic de luxe Belmond Andean Explorer. El transport de mineral, concentrats de coure és l'activitat més important, també destacar el transport de combustible, blat (per al consum peruà i bolivià), carbó, ciment, farina de soia de Bolívia, cafè, etc.

FCS - Estació Wanchaq, Cusco

FCS - Estació Wanchaq, Cusco

FCS - Estació Wanchaq 1000 i 1435 mm, Cusco
PR - Dresina treball, aprop Estació Km 99.

PR - Estació KM 99.

PR - EDM GT42AC 801+814, Estació Km 99.

PR - Estació de Pampa de Arrieros.



PR - Vies aprop de l'estació d' Abra La Raya.

PR - ALCO-MLW 654, Aprop estació d'Abra La Raya

PR - Aprop estació d' Abra La Raya.

PR - Estació d' Abra La Raya.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada