divendres, 1 de juliol del 2022

Sistemes mecànics de mobilitat a la ciutat de Las Palmas de Gran Canaria.

Relació d'ascensors i escales mecàniques de la ciutat de Las Palmas de Gran Canària.

Vaig dedicar mig dia a visitar els diferents sistemes mecànics de mobilitat. Tenia previs que seria un dia, però vaig tenir una gran decepció, en trobar que cap de les visitades estava en funcionament. Per diversos escrits llegits, aquests sistemes de mobilitat estan abandonats i vandalitzats, encara que sembla que el consistori els volguí tornar a posar en marxa. Pel fet comentat anteriorment sols vaig visitar alguns d'aquests sistemes, ja quasi tots estan en la perifèria urbana.

Ascensor vertical panoràmic Parque de Las Rehoyas.

Situat entre el carrer Agustina de Aragón i Fortunata, aquest ascensor pot que estigui en servei, ja que quan el vaig visitar, la gent anava cap a ell al descobria parat.




Ascensor vertical panoràmic de Obispo Romo «Parque del Canódromo».

Inaugurat en l'any 2012. Situat entre el carrer Párroco María Artiles i Párroco Villar Reina, millora l'accés del Barranquillo de Don Zoilo/avinguda Pintor Santiago Santana, amb el nou parc del Canodromo.
Aquest ascensor salva un desnivell de 12 metres, està abandonat i vandalitzat, té una tanca a l'entrada per al pont superior.



Escales mecàniques de San Nicolás

Situades a Avinguda Primero de Mayo amb carrer Domingo Guerra, vàrem ser inaugurades l'any 2011 i consta de dos trams d'escales mecàniques ascendents.
Aquest conjunt d'escales, no el vaig visitar, en veure des de l'autobús que no estaven en funcionament, en tindre unes tanques davant.

Ascensor vertical panoràmic i escala mecànica de San José.

Aquest conjunt inaugurat l'any 2012, està situat entre els carrers de San Vicente de Paul i carrer Tajinaste, millorant la unió dels barris de San José amb el de Sant Juan. El desnivell salvat es d'entre 5 i 6 metres en el cas de l'escala mecànica i de 33 metres en el cas de l'ascensor.
Aquest conjunt d'escala i ascensor està abandonat i vandalitzat.




Ascensor i escales mecàniques de Lomo Verdejo.

Situades en el carrer Lomo Verdejo (GC-112), millorant la unió de la part baixa amb l'alta del barri de Lomo verdejo.
Aquest conjunt va ser inaugurat l'any 2012 i està format per tres trams d'escales mecàniques i un ascensor vertical, que salva un desnivell de 12 metres.
Aquest conjunt d'escales i ascensor, no el vaig visitar en estar situat a la perifèria urbana.

Escales mecàniques de San Antonio.

Inaugurades en l'any 2012, aquest conjunt està format per dues escales mecàniques ascendents, no les tinc situades, no les vaig visitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada