dimarts, 11 d’abril del 2023

Alguns Fars de les Illes Balears – Illa de Menorca (II).

Aquests fars de l'Illa de Menorca, estan referenciats en el sentit de les agulles del rellotge a partir de la Ciutat de Ciutadella de Menorca, als fars que estan sense característiques són aquells que ja van ser publicats en «Alguns Fars de les Illes Balears – Illa de Menorca (I)», d'aquest mateix Blog.


Far de Sa Farola o de Ciutadella.




Far de Punta Nati


Projectat pel Sr. Mauro Serret, va ser inaugurat en l'any 1913. La seva construcció va ser molt ràpida a causa de les pressions del Govern Francès perquè es construís aquest far, sobretot arran del naufragi del vapor General Chanzy en l'any 1910.

A prop del far existeix un bufador que amb temporals de component Nord, emet unes columnes d'aigua que han constituït al llarg dels anys un problema seriós per al manteniment del far.

La torre del far és de maçoneria amb forma octogonal, amb llanterna i galeria, adossada a la part davantera de la casa del guarda far, construïda de maçoneria i amb forma d'U d'un pis. El far és de pedra sense pintar, la llanterna és de color gris metàl·lic.


Estat actual: Actiu.
Situació: A la costa nord-oest de Menorca en un paratge relativament salvatge i àrid. Situat al final de la carretera secundària CF-5 a uns 6 km al nord de Ciutadella de Menorca.
Alçada de la torre: 19 m.
Pla focal: 42 msnm.
Descripció llum: Blanca tres + una llampada, cada 20 segons.
Distància: 16 nm.
Coordenades: N40 3.01 E3 49.42
Codi: ARLHS BAL-026; ES-36680; Almirallat E0348; NGA 5220

Far de Cavalleria.



Far Favàritx.



Far Artutx.




Far d'Illa de l'Aire



El far es va inaugurar a l'estiu de l'any 1860, en el moment de la seva construcció, el far de l'Illa de l'Aire va ser el més alt de les Illes Balears. Va ser ampliat en l'any 1965.

Far de torre rodona de maçoneria, amb fanal i galeria doble, que s'aixeca per sobre de la casa del guarda far, que és d'un pis. El far està pintat amb bandes horitzontals blanques i negres, la llanterna és de color gris metàl·lic.


Estat actual: Actiu.
Situació: El far d'Illa de l'Aire, està situat a l'Illa de l'Aire, enfront de la costa sud-est de Menorca, concretament davant de Punta Prima, Sant Lluís.
Alçada de la torre: 38 m.
Pla focal: 58 msnm.
Descripció llum: Blanca intermitent amb un període 5 segons, llampades de 0,2 segons.
Distància: 18 nm.
Coordenades: 39°48′03″N 4°17′24″E
Codi: ARLHS BAL-002; ES-36370; Almirallat E0366; NGA 5180


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada