dimarts, 6 d’agost del 2024

Dispositius auxiliars, a la informatització de les farmàcies.

En una entrada anterior vaig parlar dels terminals portàtils d'entrada de dades «els Azurdatas».

Tal com explicava, aquest funcionaven amb l'anomenat «Codigo Nacional» dels medicaments.

Per ajudar, a la farmàcia a realitzar la comanda amb aquests terminals portàtils, era necessari que tot el vademècum tingués el dit codi, però bona part d'aquest no en tenia, articles de parafarmàcia, perfumeria, principis actius, material laboratori i per la farmàcia (bosses, bates, paper, etc.), per a tots aquests productes (Federació Farmacèutica S. Coop., a partir d'ara «La Fede») va dissenyar un codi particular, seguint les pautes del «Codigo Nacional» i no envaint els rancs de codificació d'aquest.

La manera que es va implementar fer arribar tot aquest vademècum codificat, fou la microfilmació, ja que en paper era quasi impossible, per la mida del llistat i el número d'aquest a imprimir (un per cada farmàcia sòcia).

Lector de microfilm

Amb la microfilmació, en format fitxa, amb quatre fitxes es podia incloure tot, dues indexades alfabèticament i dues indexades per codi, aquestes fitxes es generaven una vegada al mes, i el seu enviament a la farmàcia es produïa en el repartiment habitual de les comandes.

Microfilm

Un altre dispositiu que va ajudar a la ràpida comunicació amb les farmàcies era el «Fax». Amb aquest dispositiu també la farmàcia podia enviar comandes comentades, limitades en el nombre de línies, i altres missatges, ja fórem de tipus facturació, reclamacions, consultes, etc.

«La Fede» podia fer un enviament: particulat, massiu a totes o a un grup de farmàcies, per comunicar incidències greus en el servei, difusió d'alarmes farmacèutiques, recordatoris, ofertes, altes de productes, etc.

Olivetti Fax OFX

En una altra entrada parlaré del sistema automatitzat dels enviaments i recepció de faxos.

Aquests dos dispositius van conviure en el temps, però la seva posada en servei va ser en moments diferents. En el dos casos aquest dispositius eren subministrats per «La Fede».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada