dimarts, 13 de març del 2012

TT -Tréport - Terrasse


Le Tréport és un municipi francès, situat al departament del Sena Marítim, de la regió d’ Alta Normandia, (2007).


Aquesta població es caracteritza per estar situada al voltant del port que esta situat en un petit estuari i per estar envoltada per penya-segats, la seva platja es de còdols, sent les marees en aquest punt de la costa de gran envergadura.

En l’any 1908 es va construir un funicular anomenat “Tréportais”, amb la finalitat d’unir les terrasses situades en els penya-segats amb la ciutat baixa, en l’any 1912 es va convertir en el transport preferent per portar els visitants i turistes al Grand Hotel "Le Trianon", al camp de golf i a les pistes de tenis.

L'arquitectura de les estacions superior i inferior es va inspirar en l'estil modernista del metro de París, de tracció eléctrica, el temps de viatge era de 2 minuts i mig. Va ser clausurat en l’any 1939. Dos túnels bessons permetien arribar al cim del penya-segat, amb vies paral·leles, de 1000 mm d’amplada,  d’una longitud de 120 m. amb un gradient de 62 %  i un desnivell de 70 m.


 En els anys 60 es va construir un telecabina  per tornar a comunicar el barri “Des Cordeliers” amb el cim del penya-segat, les gòndoles d’aquest telecabina passavant a través dels mateixos túnels bessons del funicular, però aquesta experiència no va prosperar i va ser desmantellat alguns any desprès.


 La creació d’un pàrking de 470 places en la terrassa superior del penya-segat va impulsar la reposició d’un sistema de transport. L’any 2006 s’inaugura un nou sistema de transports consistent en un sistema de dos ascensors inclinat, que fan servir un dels dos túnels existents en el seu traçat, l’any 2010 s’implementen dos ascensors inclinat mes fen servir l’altre túnel.


Característiques tècniques

Longitud 162 m. (55 metres en túnel)
Velocitat 1,6 m/seg.
Desnivell 70 m.
Gradient 62,2 %
Temps recorregut 1 minut
Numero de cabines: 4
Capacitat cabina: 10 passatgers
Nota: La velocitat del vent a de ser inferior als 80 km/h per poder funcionar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada