dimarts, 26 de juny del 2012

Ascensor de vaixells de la Fontinettes


Situat a prop de Saint-Omer, departament del Pas-de-Calais a la regió de Nord – Pas-de-Calais, excursió de 1 dia.



L'ascensor de vaixells de la Fontinettes va ser construït al canal de Neuffossé que connecta la conca del Aa amb la conca del Lys, per substituir una escala de cinc rescloses construïdes en el  segle 18 i  superar un desnivell de 13 metres.

Inaugurat el 20 d’abril de 1888 va estar en servei fins l’any 1967, en que va ser substituït per una moderna resclosa, que permet fer passar 6 barcasses de 38,50 m en un temps de 45 minut.

Va ser  construïts per “Anciens Etablissements Cail”, segons planells de l'enginyer angles  Edwin Clark que va estar associat amb l'enginyer francès M. Bertin.  Les banyeres metàl·liques es van construir en l’any 1887. Les dos banyeres estan cada una d’elles recolzades per un pistó hidràulic en el moviment  alternatiu de portar les barcasses amunt i  avall. Estava dissenyat per la mida estàndard de les “Peniches” Freycinet.


A prop de Saint-Omer, durant la 2ª G.M., el alemanys van construir dos grans fortificacions, La cúpula de Helfaut destinada a la fabricació i llançament dels coets V2 i el blocaus de Eperlecques destinat també a la fabricació i llançament dels coets V1 i V2. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada