dimecres, 12 de desembre del 2012

FGC – L7, Estació El Putxet


L'estació El Putxet es va inaugurar l'any 1953 al entrar en servei del tram de vies entre les estacions de  Gràcia i Av Tibidabo de la companyia FBS (Ferrocarrils de Catalunya). Fins l'any 1980 aquesta estació es denominava Núñez de Arce, ja que abans dels canvi del nomenclàtor de Barcelona estava situada en la plaça Núñez de Arce . Està situada sota el carrer Balmes a la plaça Joaquim Folguera.  Disposava de dos accessos, situats a banda i banda del carrer Balmes que  confluïen en un vestíbul, amb màquines de venda automàtica de bitllets i les barreres de control d'accés a les andanes, aquesta es realitzava mitjançant dues escales.

Aquesta estació te que ser un dels intercanviadors amb la futura e incerta finalització L9/L10. En l’any 2008 es van començar les obres en aquesta plaça es va desposseir la plaça de tos els seus arbres, es destruí el accés a l’estació d’ El Putxet des de la plaça.

Es va construir un accés provisional per la entrada per la plaça, i es va rodejar tot el perímetre de la plaça amb una alta tanca.


Aquesta nova entrada provisional te les maquines de venda automàtica de bitllets i les barreres de control d'accés a les andanes que es realitza per unes noves escales que desemboquen en l’andana direcció Barcelona - Plaça Catalunya i connecten amb les antigues escales de l’andana direcció Av Tibidabo. Els accessos per la entrada del  carrer Balmes (costat Besos) no a estat afectada per les obres.

Al quedar paralitzades les obres de la L9/L10, s’ha rafet provisionalment la plaça Joaquin Folguera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada