dilluns, 3 de desembre del 2012

TEE –Telecabina Encamp – Engolaster


Noticia publicada en la Premsa Andorrana: Andorra estudia recuperar el vell projecte del telecabina de Engolasters

Es tracta d'un projecte que, tal com va explicar el conseller de Turisme, Pere Marsenyach, es podria iniciar durant el proper mandat un cop FEDA hagi acabat el seu projecte d'embelliment dels voltants del llac i l'escenari flotant. Marsenyach va assegurar que el projecte de FEDA és molt interessant i fa temps que reclamen una millora dels entorns del llac perquè la zona sigui més accessible. Però l'ideal, segons el titular de Turisme, seria una connexió directa entre Engolasters i la població, i recuperar així el vell projecte del telefèric. Pel conseller, la proposta feta per FEDA no farà malbé el medi ambient.

Quant a la pista d'esquí de fons i el circuit de raquetes, Marsenyach va indicar que és un projecte a mig termini que ja s'ha parlat al Comitè Consultiu de Turisme. La iniciativa requeriria una màquina per traçar la pista i la instal·lació d'algun canó de neu enllumenat, perquè seria interessant que pogués acollir alguna competició nocturna. El conseller de Turisme Encamp s'ha compromès a parlar amb Saetde perquè el projecte podria aprofitar canons de neu vells de l'estació. Així mateix, va assegurar que no faria la competència a cap altre domini.

Alguna característica tècnica del vell Telecabina.


TEE (Postal), any 1966
Data inauguració: Any 1962.
Data de clausura: cap a finals dels anys 80 del segle passat.
Estació inferior: Encamp, 1.266 msnm.
Estació superior: Engolasters, 1.622 msnm.
Desnivell: 356 m.
Duració del trajecte: 20 minuts.
Capacitat: 2 persones per cabina.
Construït per: Giovanola de Montley ( Valais, Suïssa)


TEE Maig 1966
TEE Juliol 1976

L’estació inferior estava situada en un edifici a l’entrada del poble d’Encamp que encara existeix. Al principi era un edifici de dos plantes (s’aprecia en les fotos), de la superior sortia el telecabina. Desprès es van construir les plantes superiors com a pàrking de vehicles. Al desapareixia el telecabina es va transformar en una casa de habitatges.


TEE Estació inferior

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada