dissabte, 16 d’abril del 2016

L'estació Central de Vílnius (Lituània)

LG - Valstybine Imone Lietuvos Gelezinkeliai



L'estació de tren Central de Vílnius, és la principal estació dels ferrocarrils de Lituània. És el nus ferroviari més important del país i l'edifici de l'estació va ser inaugurat en l'any 1861, situat proper a ella es troba l'estació d'autobusos. Actualment consta de 8/12 vies en servei. L'estació té serveis regulars a les principals ciutats lituanes i a altres de la regió:


Vílnius a Kaunas
Vílnius a Klaipeda
Vílnius a Ignalina i Turmantas

Vílnius a Minsk (Bielorússia)
Vílnius a Sant Petersburg (Rússia)
Moscou a Kaliningrad (Rússia) via Vílnius 
Vílnius a Riga (Estònia)
Vílnius a Tallin (Letònia)
Vílnius a Varsòvia (Polònia)

L'estació va ser construïda entre els anys 1853 i 1862, durant la construcció de la línia ferroviària de Sant Petersburg a Varsòvia.


Després de la Primera Guerra Mundial en 1918, amb la independència del país, van ser creats els ferrocarrils lituans i la seva seu, des de llavors, es troba en l'estació central de Vílnius.

Al costat de l'estació es troba en Museu del ferrocarril de Lituània (Lietuvos Gelezinkeliu muziejus). És un petit però interessant museu, com succeeix en molts països de Centreeuropa, no és necessari entrar en ell per veure velles locomotores de vapor, presents en les principals estacions lituanes, com un homenatge al seu passat ferroviari.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada