dijous, 12 de maig del 2016

Estació Central de Tallin (Estònia)

Eesti Vabariigi Raudtee (EVR),Ferrocarrils d'Estònia.



L'Estació del Bàltic (Jaam Balti) és la principal estació de tren de Tallin , capital d'Estònia.

Aquesta estació te serveis de tren nacional e internacional, de rodalia, regional i de llarga distancia.
L'estació compta amb set andanes i dotze vies, de les quals dues andanes estan segregades del resta i serveixen els trens de llarga distancia internacionals Tallinn a Moscou i Tallinn a Sant Petersburg, aquestes dos rutes son realitzades per l'empresa GoRail, les rutes de llarga distancia nacional, les regionals i les de rodalia son realitzades per l'empresa Elron.

Foto EVR

Foto EVR
L'Estació del Bàltic es troba al nord-oest del centre històric (ciutat vella) de Tallin. La primera estació ferroviària de Tallin va ser construït al final de la dècada de 1860 formant par de la línia ferroviària de 400 km de longitud que uneix les ciutats de St. Petersburg - Tallinn- Paldiski. En primer edifici es va completar en l'any 1870, era un edifici de dues plantes i va ser construït amb pedra calcària. Durant la II G.M. en l'any 1941, l'edifici de l'estació va ser incendiat pel Exèrcit Roig en retirada. Poc desprès de finalitzar la II G.M. en l'any 1945, es van realitzar unes reformes per permetre la seva utilització. Durant els anys 1960-1966, l'estació va ser completament reconstruït. En l'any 2005, l'edifici de l'estació va ser completament renovat, es va construir, annex a ella l'Hotel Shnelli i la seu dels ferrocarrils d'Estònia (Eesti Raudtee).


Al costat de l'estació existeix un monument amb una locomotora de vapor, com a quasi totes les estacions central d'aquest països de l'antiga Europa del Est, en una via d'apartador a prop seu un antic cotxe de passatgers servei de seu a una associació d'amics dels ferrocarril.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada