dilluns, 2 de maig del 2016

LDz - Estació Central de Riga (Letònia)


L'estació Central de Riga (Rīgas Centrāel staciju) o estació de passatgers de Riga (Rīgas Passažieru stacija) és la principal estació de ferrocarril de Letònia. És el nus ferroviari més important del país. Des de l'estació parteixen les rutes ferroviàries de passatgers a les principals localitats letones a Saulkrasti, Sigulda, Salaspils, Jelgava i Jurmala.

Les rutes internacional son explotades per la companyia L-Ekspresis LLC que uneixen Riga amb: Moscou (Rússia), Minsk (Bielorússia) i Sant Petersburg (Rússia),

La construcció de l'estació Central de Riga es va iniciar en l'any 1858, un any després de l'aprovació de la construcció de la primera línia de ferrocarril Riga-Daugavpils. L'estació va començar a funcionar en l'any 1861 amb l'obertura del tràfic ferroviari a Daugavpils, Sant Petersburg i Varsòvia.

L'actual edifici es va començar a construir en l'any 1965, l'edifici anterior va quedar arrasat durant la II G.M., i es va acabar en l'any 2003 amb la inauguració de la nova torra del rellotge (de 43 metres d'alçada). L'estació actual està configurada amb 9 vies de pas per trens de passatgers, 2 vies en cul-de-sac per a trens de passatgers i 2 vies de pas per a trens de mercaderies.



Tota la xarxa funciona per zones tarifaries.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada