dijous, 21 de març del 2019

El Far de Punta Europa, Gibraltar.


Aquest és l'únic far de Gibraltar, el resta d'elements, de senyalització són fanals.

Gibraltar és un territori britànic d'ultramar situat a l'entrada nord-est de l'estret de Gibraltar, que uneix el mar Mediterrani i l'oceà Atlàntic.
Està dominat pel famós Rock of Gibraltar, un monòlit gegant de 426 m d'altitud. El seu nom prové de l'àrab Jabal Ṭāriq, la muntanya de Tariq, després de Tāriq bin Zīyād, general bérber que va dirigir la conquesta musulmana d'Espanya en els anys 711 a 718 de la nostra era.
Més important per la situació actual va ser la conquesta de Gibraltar per part de marines britàniques i holandeses, ajudats per un batalló de Catalans, durant la Guerra de Successió espanyola en l'any 1704. Com a resultat d'aquesta guerra, Espanya va cedir Gibraltar a Gran Bretanya en el Tractat d'Utrecht signat en l'any 1713 i s'ha mantingut en mans britàniques des de llavors.

L'autoritat portuària de Gibraltar manté les ajudes a la navegació a Gibraltar, tret del far històric d'Europa Point. L'Europa Point Light sempre ha estat mantinguda per Trinity House, l'autoritat dels fars anglèsos.

El Far Europa Point, va ser construït l'any 1841 (per Sir Alexander Woodford). Torre de maçoneria amb llanterna i galeria, pintada de blanc amb una banda horitzontal vermella al mig de la torre. Té una botzina de boira (un so cada 20 s). Aquest far històric, de disseny típicament britànic, va ser reformat i modernitzat en els anys 1954 a 1956; en l'any 2017 Trinity House va substituir la lent de Fresnel de segon ordre per llums LED.

La mesquita d'Ibrahim-al -Ibrahim Mesquita, està situada darrere del far.


Característiques:

Nom: Europa Point Light
Situació: Gibraltar
Estat actual: Actiu
Construït l'any: 1840
Alçada de la torre: 19 m.
Pla focal sobre nivell mar: 49 m.
Descripció llum: Blanca ocultanse cada 10 seg.; també una llum vermella contínua i una segona llum vermella en 5,8 seg. de duració i 4,2 seg. d'ocultació, que es mostra en un pla focal de 44 m.
Distancia: 19 mn
Coordenades: 36 6.580 N 5 20.691 W
Codi: ARLHS GIB-001; Admiralty D2438; NGA 4220.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada