diumenge, 27 de novembre del 2016

Le Chemin de Fer Touristique du Rhin. (CFTR)

Aquest tren turístic el vàrem realitzar en un llunyà agost de l'any 1990.








Des de l'any 1982, aquesta associació salvaguarda, restaura, manté i fa circular trens a vapor. De Maig a Setembre, també realitza un combinat únic tren a vapor i creuer en vaixell pel Rhin, que fa descobrir l'encant dels viatges d'antany.

La seu de CFTR està situada a Port Rhénan de Neuf-Brisach.
Avui dia el recorregut és més ampli, quel que era en aquell llunyà any, ara els trens tenen la sortida en l'estació de Volgelsheim. Nosaltres vàrem sortir del dipòsit taller de l'associació situat Port Rhénan.

El tren després circular per l'anomenat "Ried Alsacien", una zona d'aiguamolls, que permet veure part de la fauna salvatge de la regió i per un bonic bosc moll de ribera, per arribar a l'embarcador de Sans-Souci, on vàrem embarcar en el vaixell alemany "Nepomuk", per realitzar un petit creuer pel Rhin, tot remuntant aquest fins a Breisach, per baixar fins a l'embarcador de Sasbach i retornar a l'embarcador de Sans-Souci, després d'haver traspassat la resclosa de Gerstheim.

El vaixell "Nepomuk" és un vaixell antic, de l'any 1930, que avui en dia el podem veure, en navegació activa pel riu Moldava. Es tracta d'un vaixell amb saló, confortablement equipat que acull fins a 100 passatgers operat per Cruise Praga.


El terme « ried», és un derivat del mot alemany « Rieth» que significa jonc (canya).

Algun material de CFTR:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada