dilluns, 14 de novembre del 2011

CFHA – Gentiane Express


CHFA – Association des Chemins de Fer de la Haute Auvergne.

Juliol 2009, excursió d’un dia.
Aquesta associació te la seva seu a Bort-les-Orgues.


El Gentiane Express, Tren turístic de l'Alta Alvèrnia,  uneix Bort-les-Orges amb Lugarde/Marchastel, fa una parada a Riom-ès-Montagnes que dona temps a dinar (ell ja tenen taules reservades en els restaurant que recomanen).

El recorregut es realitza per  al cor del Parc Natural Regional dels Volcans d'Alvèrnia. A partir de l'estació de Riom-ès-Montagnes, el tren ens portarà per als vastos horitzons del altiplà de Cézallier, viatjant per una de les millors línies de ferrocarril de muntanya de França, amb mes de un segle d’antiguitat.

El desert de l'altiplà de Cézallier a 1012 metres, es lloc predilecte de les grans gencianes grogues, paisatges de pastures de muntanya, el viaducte de  Barajol, els ramats de vaques de la raça Salers, l’ estacions del passat, magnifiques  vistes del massís del Sancy del  Cantal, tot això i mes ofereix aquets recorregut.

La travessa del Massís Central , constituïa el camí mes curt entre Paris i la Mediterrània. El Gentiane Express transcorre per una part d’aquesta línia que unia Bort-les-Orgues amb Neussargues, el tram Bort-les-Orges a Eygurande va quedar inutilitzat l’any 1950 per la construcció d’un embassament. La principal obra de la línia es el viaducte de Bajarol construït amb mampostaria, te una forma corba de un radi de 600 metres i una altura des de  la base de 57 metres, que el constitueix el segon mes alt d’aquest tipus de França i  esta considerat monument històric.


Principal material preservat per aquesta associació:


Automotor X2403
Vago de passatgers XR 7415
Automotors sèrie RPG1:  X2725 i X2726
Automotor X2908
Dresines  DU65 i 2M 004
Automotor X3900


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada