dimecres, 2 de novembre del 2011

LGS - Funicular de Capucin


Situat a la població termal de Le Mont Dore, aquesta població esta situada a la regió de L’Auvernia, l’hem visitat el juliol de l’any 2.009.

Le Mont Dore

La reputació de la ciutat balneari de Le Mont Dore està ben consolidada. Es tracten tant les afeccions de reumatologia com les afeccions  de les vies respiratòries. Les  aigües son cloro-bicarbonatades-sòdiques, riques en  silícies i ferruginoses. Emergents del cor de la roca, un filo volcànic, vuit fons, a unes temperatures entre 38º i 43º.

La població es famosa per els seus establiments termals. Estant les mes famoses les anomenades “ Thermes”. Tota la població te aquell encant especial i decadent de les edificacions del segle XIX i principis del XX.
El complexa “Thermale”, edificat entre els anys 1817 i 1823 en el mateix lloc a on ja es trobaven uns antics  banys romans, amb l’arquitectura de l'edifici en estil neobizantí.
L'edifici històric no ha sofert canvis durant dos segles.  Només les infraestructures internes han estat reconstruïdes per complir amb les més modernes tècniques, dels moderns spas. En la arquitectura del balneari es troben pintures i mosaics policroms, en els frontons i arquitraus, alguns d’ells del segle XIX amb una decoració d’estil gal·loromana.

En els anys vint i trenta del segle passat era famós el  luxós tren “Le Thermale”,  que enllaçava Paris amb Le Mont-Dore, aquest tren era d’un luxa semblant o superior al “Orient-Express”.

El Funicular.
És el funicular més antic amb motorització  elèctrica de França: la seva maquinària està classificat monument històric.
Durant la pujada es tenen molt bones vistes sobre la vall de la Dordogne i la gran cascada.
Le Capucin i Le Salon


Le Capucin (1.319 m), ¡¡ un curiós nom per a un volcà !!. Té vistes Le Mont Dore i la seva vall, i és anomenat així per la seva forma arrodonida precedida per una roca en agulla: vist el cim des de lluny te la figura encaputxada de un monjo, amb les mans unides en estat d’oració.
Le Salon es un altiplà al peu del cim de Le Capucin, amb forma conca a on es troba situada la població.


Característiques Tècniques:

Tipus: Funicular clàssic, 50-SBB
Data d’inauguració: 1 e juliol de 1.898.
Reconstruït l’any: 1.979   
Estació inferior: Mont Dore  (1.070 msnm).
Estació superior: Capucin  (1.245  msnm).
Ampla de via:  1.000  mm.
Longitud:  607 m.
Desnivell:  175 m.
Pendent màxima:  56   %.
Motorització: Eléctrica, situada en l’estació superior. 
Velocitat: 1  m/seg.
Duració del viatge:  10 minuts.
Vehicles:  2.
Passatgers:  50 + 1  per vehicle.
Capacitat: 240 passatgers/hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada