dissabte, 19 de novembre del 2011

SNCF –Ter Auvergne - Trens turístic de les Gorges de l'Allier.


Juliol 2009, excursió de un dia.


El tren turístic de les Gorges de l'Allier constitueix una forma de descobrir un paisatge espectacular, entre Langeac (Haute-Loire) i Langogne (Lozère), ja que no existeix cap carretera que ens apropi a les gorges.

Aquet tram de via forma part de la llegendària línia de les Cevennes.
L’opció Gran Recorregut: aquest trajecte creua totes les Gorges de l’Allier, salvatges i inaccessibles.  Per traçar una línia de ferrocarril per aquest  terreny accidentat va fer necessària la construcció de moltes infraestructures, en un recorregut de  67 km, a travessem 51 túnels i 16 viaductes, que van ser construïts a força pic i pala, en el segle XIX.  El paisatge de aquesta ruta ha estat  modelat per l'aigua en un terreny volcànic per el riu Allier, aquet es un dels últims grans rius d'Europa, on el salmó de l'Atlàntic encara el remuntà per realitzar la seva fresar.
El escollir l’opció de Gran Recorregut, ens permet anar amb el tren turístic, al mati, i tornar per la tarda amb el “Cevenol”, i  tindre una bona estona per estar a Langogne.

Les composicions usades van ser:

Per el recorregut d’anada de Langeac a Langogne una locomotora diesel  BB67400 (5667581) amb librea “Multiservice” mes dos composicions RRR (Rame Réversible Régionale) modernitzades amb librea “Auvergne” números 26 i 27.

Per el recorregut invers Langogne a Langeac una locomotora diesel BB67400 (5667556) amb librea “Bleu” i  quatre vagons de passatgers CORAIL amb librea “TER”, formant el que queda del famós exprés “Le Cevenol” que uneix Clermont-Ferran amb Marsella.

Diverses rutes són possible:
  • Gran recorregut de  les Gorges de l'Allier (Langeac a Langogne).
  • Petits recorreguts de descoberta (Monistrol-d’Allier a Langogne o Alleyras a  Langeac).
  • Gorges i pobles volcànics de la Allier (Langeac a Monistrol-d’Allier)
  • Tren Gourmet (Langeac a Alleyras).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada