divendres, 15 de gener del 2016

Elevador da Bica (Funicular)

CARRIS - Companhia Carris de Ferro de Lisboa



L'Elevador da Bica, és un funicular, que està situat en la Rua da Bica de Belo Duarte, en el barri Bica, de Lisboa. És propietat de la Companhia Carris de Ferro de Lisboa, i uneix Largo do Calhariz i Rua de São Paulo.

El disseny de l'Ascensor da Bica fou dissenyat per l'enginyer portuguès Raoul Mesnier du Ponsard, la inauguració va tenir lloc el 28 de juny de 1892 i fou construït per Nova Companhia dos Ascensores Mecânicos de Lisboa (NCAML).

Inicialment funcionar pel sistema de contrapès d'aigua, en l'any 1896 va incorporar una màquina auxiliar del vapor i més tard en l'any 1914 es va procedir a l'electrificació.

Els dos cotxes són idèntics i estant distribuïts en tres compartiments escalonats de terra horitzontal, desiguals i accés independent. Els compartiments anterior i posterior, de cada cotxe, contenen els llocs de conducció. Les entrades i sortides de cada compartiment es fa per portes corredisses.

L'estació inferior està situada dins d'un edifici (Rua de São Paulo, 234), i no en les vies públiques. Part del seu recorregut es fa amb la calçada compartida amb el transit d'automòbils (uns 70 metres), aquest transit és en sentit ascendent i és utilitzat, d'acord amb la legislació vigent, sols pel veïns residents.









Característiques tècniques:

Tipus: Funicular clàssic
Data d’inauguració: 18-06-1892
Estació inferior: Rua de São Paulo, 234.
Estació superior: Largo do Calhariz.
Ampla de via: 900 mm.
Longitud: 283 m.
Desnivell: 45 m.
Pendent màxima: 18,5%.
Motorització: Elèctrica, situada en l’estació superior.
Voltatge: 600 V=
Velocitat: 2,5 m/seg.
Duració del viatge: 2 minuts.
Vehicles: 2.
Tara: 2,7 tm.
Passatgers: 23 per vehicle.
Capacitat: 250 passatgers/hora, en cada sentir.
Vehicles construïts per: Theodor Bell & Co
Horari: 7.00 hores a 21 hores.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada