dimarts, 28 de juny del 2011

De Linj - Gent (Gant)

De Linj - Gent  (Gant)
Ciutat visitada el juliol de l’any 2004.
Gent està ubicada a la confluència dels rius Escalda i Leia, es la capital de la província de Flandès Oriental i capital cultural de Flandès,i el seu nucli històric es Patrimoni de la Humanitat.
L’entramat de canals d’aquesta ciutat, fa que tingui una configuració característica del seu nucli històric, els punts mes destacables a visitar son : L a Catedral de San Bavón, El Pont de San Miquel, El Castell dels Comtes de Flandès, El Campanarí Municipal, Els Molls de les Herbes i dels Grans i El Barri de Patershol.

El nucli històric esta vetat als automòbils, no als tramvies, autobusos i bicicletes.
La xarxa tramviària pertany a l’empresa De Linj i consta actualment de 4 línies amb una longitud total de 35 Km, esta electrificada a 600 V i es d’ample mètric. Complementada per bona xarxa de Bus.

El  total de vehicles en servei  son 88, repartits en dos series diferents. Le primera sèrie consta de  47 tramvies de quatre eixos del tipus PCC, números 6201 a 6254, construïts per BN/ACEC en els  anys 1971 a 1974. La segona sèrie consta de 41 unitats i son tramvies articulat amb el pis baix,  del model Hermelinj, construïts per Siemens en els any 19999 al 2007. Per els serveis auxiliars i de maniobres es disposa de dos tractor de tecnologia hibrida mes un vehicle bi-vial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada