divendres, 24 de juny del 2011

Tramvia de Hann-sur-Lesse

SRWT – Socièté Anonyme por l’Explotatiom du Chemin de Fer Vicinal de Hann-sur-Lesse, aquesta línia la vaig visitar el juliol fe 2004.

El Tramvia de les Grottes de Han, es el darrer itinerari de la extensa xarxa de tramvies veïnals que constituïen la SNCV, que es va comença a implantar l’any 1906.

Les característiques actuals del Tramvia de Hann son: Identificació de la línia: GH - Tracció Diesel - Longitud de la línia: 3,2 Km. - Ample via: 1000 mm – Dos estacions: Hann-sur-Lesse (centre de la població) i Grottes (entrada a les coves) - Tramvies: 6 - Remolcs: 11 – vagó plataforma: 1.
Les coves de Hann-sur-Lesse, son espectaculars. Les coves són el resultat de l'erosió de la pedra calcària de un  turó situat al costat del riu Lesse. El riu s'obre camí per a dins de la muntanya durant  una distància de més d'un quilòmetre en línia recta. Les coves tenen una temperatura constant de 13 º C i un alt nivell d'humitat. La visita guiada dura aproximadament una hora a una hora i mitja i inclou un espectacle de llum i so en una de les més grans càmeres de la cova i un final amb un tret de canó per demostrar la cova les propietats acústiques, l’últim tram del recorregut per la cove es realitza amb barca navegant per el riu Lesse, de la sortida al centre del poble queden 5 minuts de camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada