dimecres, 15 de juny del 2011

El Ferrocarril Austral Fueguino o Tren del Fin del Mundo

Visita realitzada el mes de novembre de l'any 2005.

El Ferrocarril Austral Fueguino (FCAF) o Tren de la Fi del Món és un tren turístic d'ample de 500 mm i d'una longitud de 8 km situat a Usuahia, província de Terra del Foc, Argentina.

El tren dels presos, va començar a funcionar el 1909 fins a 1952, transportava càrregues per a la Presó Nacional d’Usuahia, específicament llenya, sorra i blocs de pedra.
Actualment opera com un ferrocarril de turístic en el Parc Nacional Terra del Foc, utilitzant locomotores de vapor.

Els serveis comencen a l'Estació Fi del Món, situada a la RN 3 a 8 km a l'oest d’Usuària, el recorregut transcorre al llarg del Vall Pico, Gorges Toro, a l'Estació Cascada de la Macarena hi ha la reconstrucció d'un poble d’origen Yámana , aquí s'efectua una parada de 15 minuts per contemplar vista panoràmica del lloc, desprès el tren creua la línia divisòria que marca l’entrada al Parc Nacional de Terra de Foc, arribant a l'Estació El Parc, en què finalitza el recorregut.
Mitjançant microbusos es realitza la visita del Parc Nacional de Terra del Foc, arribant fins a la Bahia La Pataia, fi de la carreta Ruta Nacional N º 3: Buenos Aires queda a 3.063 Km I Alaska a 17.848 km.

Hi ha un projecte per estendre les vies del ferrocarril fins al centre de Usuhaia mitjançant una connexió amb tramvies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada