dijous, 23 de juny del 2011

Ferrocarril a vapor dels Tres Valls

CFV3V – Chemin de fer à vapeur des trois vallées, visitat el Juliol de l'any 2004.

De Mariembourg a Treignes – la línia 132.

La línia 132, Mariembourg – Treignes recorre les valls de la Brouffe, de l’Aigua Blanca (Eau Blanche), de l’Aigua Negra (Eau Noir) i de Viroin. Le nom mencionat de “Trois Vallées” ve donat per el nom del tres rius.
La longitud d’aquesta línia es de 14 Km.

Mariembourg

L’estació de Mariembourg era un nus ferroviari important SNCB, en el que convergien cinc línies.

Les instal·lacions de CFV3V Mariembourg són totalment independents de les de la SNCB i es troben a poca distància de les ferroviàries dels SNCB.

El dipòsit de Mariembourg (LMG) ​​està construït de maó vermell, el sostre és de formigó. L'arquitectura del dipòsit és bastant inusual, ja que l'edifici és una rotonda, aquesta rotonda és l'última en servei i la seva configuració inicialment va ser de sis vies. En l'actualitat, cinc vies estan en ús. La via 2, esta configurada amb una fosa que permet la inspecció i manteniment de les màquines.
La rotonda no ha estat mai atesa per un pont rotonda, si no per una configuració de agulles triple. En aquesta també es troba una torre d'aigua i la grua aigua que s'utilitza per abastir les locomotores de vapor, la reserva de carbó i llenya i una grua de càrrega de carbó.

Treignes

El poble de Treignes durant molts anys va ser conegut com el "poble museu".

Trobem entre d'altres:
- Museu de la Maquinària Agrícola.
- Museu de” Malgré Tout”.
- Eco museu.
- Museu del Ferrocarril.

En front de antiga estació dels SNCB de Treignes es troben les instal·lacions de CFV3V, situades a poca distància, grans edificis amb forma de hangars. Aquests edificis albergant un museu ferroviari, una cafeteria i un taller de reparació i restauració dels vehicles ferroviaris.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada