divendres, 17 de juny del 2011

Telefèric de Salta

Visita efectuada l’octubre de l’any 2005.

El CTS Complejo Teleférico de Salta, va se construït l’any 1987, l’estació inferior esta en el Parque de San Isidro i l’estació superior en la Cumbre del Cerro de San Bernardo.

El telefèric construït per Garaventa es del model 6-MGD, mono cable, amb un total de 30 gòndoles, el desnivell entre les dos estacions es de 285 metres, el temps empleat en el recorregut es de 8 minuts, la capacitat de viatgers a l’hora es de 300 persones.


El Cerro de San Bernardo per la seva posició estratègica, vigila tot el nucli urbà de Salta i part de la vall de Lerma.
En el cim del Cerro San Bernardo, l'arquitectura harmonitza amb el paisatge i l'exuberant vegetació. Les terrasses i balcons del complex construïdes amb les pedres del turó permeten unes meravelloses panoràmiques. Al lluny, s'observen els camins a Cafayate i Campo Quijano, l'estadi mundialista i les afores de la ciutat. Les cúpules retallades de les esglésies de La Merced, San Francisco i San Alfonso, a més de la Catedral, es distingeixen fàcilment del resta de edificacions, igual que el Cabildo i la resta dels edificis que envolten la plaça 9 de juliol. Més enllà, espot distingir la Villa de San Lorenzo i el camí a Vaqueros i La Caldera i, una mica més a prop, el Monument a la batalla de Salta, més conegut entre els salteños com 20 de febrer, per ser la data en què es commemora la victòria del Gral. Belgrano en 1813. Recorre tot el passeig que convida a relaxar-se i mirar el paisatge, conèixer Salta “La Linda” des d'una altra perspectiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada