dilluns, 31 d’octubre del 2011

Sistemes mecànics de mobilitat - Ascensor Panoràmic de la Seu Vella - Lleida (I).


La Seu Vella també es coneguda com El Castell.
Amb motiu d’una  de les sortides que fem el GJF (Grup de Jubilat de Federació Farmacèutica. S. Coop.),  en les que anem visitant totes les ciutat en les quals “La Fede” a tingut o té magatzem, em anat a Lleida (magatzem 02).
Per anar-hi em agafat el tren de Regional (Media Distancia), que surt de l’estació Barcelona-Sants a les 08:02 hores i arriba a Lleida–Pirineus a  les 11:29 hores.
Una venerable unitat  de la sèrie 470 ens hi a portat, tot contemplant el bonic paisatge. Fins i tot em tingut temps d'esmorzar l'entrapa, de fer corre la “bota” de vi i fer  sortir les  “torrijas”, les  magdalenes, i altres exquisideses de la cuina casolana. Tal i coms ens a dit el sr. revisor, “ustedes se han equivocado de tren”, ¡¡no se li ha contestat aquest,  es  el de bitllet mes barato!!, “tienen razón en este tren solo viajan jubilados, estudiantes y personajes de las provincias de ultramar (fen referència als magrebins, subsaharians i sud-americans)”.
Per  accedir a la Seu Vella, s’ha construït un gran torre de formigó que salva el 21 metres del desnivell vertical existent entre les parades inferior i la superior, per la qual circulen dos ascensors panoràmics amb una capacitat de 11 persones per viatge.
La parada inferior esta situada al carrer del Canyeret, des de la part alta de la torre del ascensors un pont metàl·lic de 8 metres de llarg per 1,80 metres d’ample, uneix aquesta amb el Baluard de Louvigny, ja en el recinta de la Seu Vella.
El ascensor panoràmic es de pagament, una maquina expenedora de tiquets, semblant a un parquímetre esta connectada al torn d’entrada, el cost del viatge simple es de 0,20 €.
 



















Per millorar els accessos a la base de la torre dels ascensor des de el centre de Lleida, Plaça de Sant Joan, s’ha ha construït unes escales mecàniques de pujada i un petit ascensor panoràmic que uneixen aquesta amb el carrer de Canyeret.




















Desprès de haver visitat la Seu Vella, La Paeria i haver dinat amb els ex companys de Lleida, tornen cap a Barcelona amb el Catalunya Express (Media Distancia) que surt de l’estació de Lleida-Pirineus a les 17:48 hores, per arribar a Barcelona-Psg. de Gracia a les 20:12 hores.

Per aquets servei també ens a tocat una unitat de la sèrie 470, aquesta unitat estava en mes bons estat que la del mati, al menys en el sistema de suspensió.

 En els dos viatges la puntualitat a estar acceptable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada