divendres, 1 de juliol del 2011

CFBS – Chemin de Fer de la Baie de Somme.

CFBS – Chemin de Fer de la Baie de Somme, agost 2007.
Situat al nord de França, en la Côte Picarde, el Chemin de Fer de la Baie de Somme explota des de l’any 1971 la antiga xarxa dels Réseau des Bains de Mer establerta l’any 1887.
Entre les estacions de Noyelles-sur-Mer i Saint-Valery-sur-Somme, existeix un tercer carril d’ampla 1435 mm.

Al llarg del recorregut dels seus 27 quilòmetres, en via mètrica,  es descobreix una gran diversitat de paisatges, fauna i flora en un entorn verge en què el ferrocarril esta integrat completament.

Entre la terra i el mar, la Baie de Somme et deixa bocabadat al ritme dels seus trens de vapor.


Els nuclis mes importants son:

Le Crotoy

Amb l'única platja  del nord orientada al sud, aquest poble es una estació balneària sedueix per les seves viles d’estil "Belle Epoque" i el seu port pesquer ple de restaurants.
Quan baixa la marea, el mar  es retira i és substituït per una vasta extensió de sorra fina. En aquesta basta superfície entre els canyissars es possible veure alguna foca.
La ciutat també es coneguda per la memòria dels germans Caudron, pioners de l'aviació.
Noyelles-sur-Mer

Punt intercanvi entre la xarxa del Reseau des Bains de Mer els trens SNCF, Noyelles és un petit poble també apreciat artistes de la Badia.
Es pot descobrir el seu treball en diverses galeries situades al voltant l'estació, o caminar fins al cementiri xinès, situat a 3 km de l'estació, en el qual es perpetua la memòria d'aquests treballadors morts durant la Primera Guerra Mundial.
Saint-Valery-sur-Somme

Després de visitar la ciutat medieval amb les seves muralles i portes fortificades, l'àrea dels pecadors, el port i el seu carrer principal ple de botigues i restaurants.
També es te que visitar la Capella dels Mariners, famosa per la seva arquitectura i el panorama que es divisa des de ella.
St Valery és el centre tècnic de la xarxa dels CFBS.
Cayeux-sur-Mer

Brighton-plage es famosa per la seva platja de còdols amb la marea alta i la sorra fina durant la marea baixa, aquesta estació balneària ofereix un passeig per la platja amb el passeig marítim folrat amb fusta mes llarg i les mes de 450 cabines de bany.
També es pot gaudir del casino, botigues i restaurants, ubicats al passeig marítim.


El material ferroviari esta format:
8 locomotores a vapor.
8 locomotores diesel.
8 automotors diesel.
27 vagons de viatgers.
9 furgons.
3 dresines i alguns vagons assignats als serveis de vies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada