diumenge, 3 de juliol del 2011

FLMS – Funicolare Locarno-Madonna del Saso-Orselina

Aquest funicular connecta el centre de Locarno amb el famós santuari de la Madonna del Sasso a Orselina, Juliol 2003.


 En el cantó de Ticino es troba la ciutat de Locarno, situada en el delta del riu Maggia. Aquesta ciutat és la ciutat suïssa amb el clima més suau del país, també es anomenada " la dama de les camèlies" té una flora subtropical i un excel·lent clima mediterrani que al febrer permet florir a les famoses camèlies, magnòlies i mimoses. La ciutat te un encantador barri amb seus carrerons medievals.

L'església de pelegrinatge de la Mare de Déu del Sasso, situada sobre una de les seves turons. Aquest santuari, Madonna del Sasso (Sasso = roca), va ser construïda quan un monjo franciscà local, el germà Bartolomeo, que va dir que se li havia aparegut la verge m’entrés caminava pels boscos d'aquesta part de la ciutat.
Dins de l'església la decoració és més aviat barroca i abunden les pintures entre les quals ressalten dues: Fuga in Egitto de Bramartino (1522) i Transport di Crist, d'Antonio Ciseri (1870). A més, hi ha una estàtua de la verge a l'altar superior que va ser esculpida per a la consagració del temple per un artista desconegut.

L’estació inferior esta situada a la Via Ramogna, prop de l'estació del ferrocarril i de la parades dels vaixells del llac. En el transcurs del recorregut hi ha tres parades a la línia: Grand Hotel (actualment tancat), Belvedere i el Santuari, l'estació superior es diu Orselina.

Inaugurat el 01-03-1906.
Característiques tècniques:
Velocitat màxima: 3,5 m /s.
Longitud: 825 m.
Diferencia de nivell: 153 m.
L’ inclinació: 10,3% al 30%.
Amplada de la via: 1000 mm.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada