diumenge, 24 de juliol del 2011

Viatge a Suïssa juliol 2011, 4t dia (Zermatt - Saint Moritz).

Glacier Express.



De Zermatt a Saint Moritz.

Aquest es el tren mes cèlebre de Suisse. També denominat el Express mes lent del mon, ja que per recorre la distancia de 291 Km, inverteix 8 hores. Tampoc es veu la Glacera del Rhône, de la que pren el nom de Glacier, ja que des de l’any 1982, circula per el túnel base del Furka.



L’itinerari que connecta Zermatt amb Saint Morizt permet veure els pics del Valais de mes de 4.000 metres, arribar al coll de l’Oberalp de 2.033 metres, passar al costat de llacs de muntanya, travessar els gorges del Rhin, la vall de Ladwassertal, el audaç recorregut per al vall de l’Albula i arribar al alt vall de l’Engadine. Total 291 pont i 91 túnels que avui en dia son considerats obres mestres de l’enginyeria ferroviària.




El vehicles que componen aquet tren el comparteixen les companyies MGB – Matterhorn Gotthard Bahn i RhB - Rhätische Bahn. Les locomotores del MGB estan equipades amb cremallera ja que en el recorregut per les vies d’aquesta companyia existeixen varis trams equipat amb aquet dispositiu. A Disentis es realitza el canvi de locomotora, les locomotores del RhB no estan equipades amb cremallera ja que en la seva xarxa de vies es tota en adherència.





 Perfil del recorregut.


La línia del Albula esta considerada Patrimoni de la Humanitat conjuntament amb la línia del Bernina, les dos pertanyien al RhB – Rhätische Bahn.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada