dimecres, 5 d’octubre del 2011

Alvia ATPRD S-120.


Viatge de Barcelona a Bilbao.

Per realitzar aquest desplaçament em fet servir el servei Alvia de Renfe.


El tren esta format per dos unitats acoblades, una destinada a Bilbao – Abando tren numero 434 i l’altre amb destí Irún tren numero 534.

El tren surt puntualment de Barcelona - Sants a les 7:35 hores, per les vies dels TAV, passem per Tarragona - Camp de Tarragona, Lleida - Pirineus, Zaragoza – Delicias, passada aquesta estació ens trobem el intercanviador d’ample de via de Casetas que el passem en menys d'un minut, també es realitza el canvi de tensió elèctrica, a partir d’aquest moment circulem per vies d’ample Ibèric.

A l’estació de Casetas, en una via morta estan aparcades dos locomotores: una de la sèrie 6100, totalment rovellada i una de la sèrie 7800 (278 “Pachorga”), suposo que aquet material esta custodiat per l’associació AZAFT.

Desprès de haver passat per Tudela de Navarra,  s’arriba a l’estació de Castejón de Ebro, en aquesta estació es realitza una parada no comercial per desacoblar les dues unitats per seguir el camí per separat una cap a Bilbao – Abando i l’altre cap a Irún. En aquesta estació existeix una  gran quantitat d’unitats aparcades de les series 432 i 444, per el seu aspecte sembla que els espera un trist destí, el desballestament. Igualment en aquesta estació esta aparcada l’uniat prototipus de la sèrie 443 “Platanito”, aquesta unitat esta custodiat per l’associació ACAF i esta en un pèssim estat de conservació.


El resta de parades comercial son Logroño, Miranda de Ebro, important nus ferroviari amb gran quantitat de material estacionat en les seves vies. Finalment s’ha arriba a Bilbao – Abando amb una puntualitat excepcional, 13:48 hores.
El viatge de retorn també va complir els seus temps, va arribar a Barcelona – Sants amb 2 minuts de retard.


Característiques tècniques  ATPRD S-120

Tipus: Tren Alta Velocitat
Any entrada en servei: 2006
Construït per: CAF – Alstom
Composició: Mc-M-M-Mc (EMU-4)
Longitud: 106,960 m.
Ampla via: 1435 – 1668 mm (Vogies BRAVA)
Voltatge: 3kV= + 25kV
Potencia: 4.000 kW
Velocitat: 250 Km/h.
Numero de places 1ª (Preferente): 81 passatgers.
Numero de places 2ª (Turista): 156 passatgers
Sistemes seguritat: ASFA, LZB i ERTMS-2
Notes: Unitats adaptades a persones amb mobilitat reduïda i amb cafeteria.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada