dimarts, 10 de desembre del 2013

Petit Train d'Artouste.

L' instal·lació d'aquest petit tren es troba situada en l'interior del Parc Nacional del Pirineus Occidentals de França, en la població de Laruns (departament dels Pirineus Atlàntics, a la regió d'Aquitània),a sols 15 km del pas fronterer de Le Portalet, en la província d'Osca.




(Agost de 1991)

Aquet tren va ser construït en l'any 1924 per poder donar servei i transportar material i treballadors per la construcció de la presa del llac d'Artouste, en un principi el seu recorregut tenia la capçalera en l'estació superior del Funicular Aeri de La Sagette. En l'any 1982 va ser construït el Telecabina des de el llac de Fabréges fins l'estació de Sagette (les dos estacions superiors del Funicular Aeri i del Telecabina disten 1 km.). 

El material tractor consta de 11 locomotores de les marques Billard TD60 i Whitcomb, ambdós model de 50 CV. de potencia. Els cotxes de viatgers dels tipus "jardinera" amb vogies estan equipat amb Daimond, tenen una capacitat 12 persones, amb seient reversibles segons el sentit de la marxa.
L'ampla de vies es sol de 500 mm, la longitud de la via és d'uns 11 km.
La velocitat de explotació d'aquesta línia és de 10 15 km/h.
Cada comboi esta format per 6 cotxes, 72 places.
La circulació dels diferents combois es realitza "A la vista".
Els temps per fer aquesta visita estan molt pautats: viatge amb el telecabina 10 minuts, 15 minuts d'espera en l'estació de la Sagette, viatge fins el llac d'Artouste 50 minuts, 90 minuts d'estada al llac d'Artouste, en total entre l'anada i la tornada de quatre a quatre hores i mitja. 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada