dimecres, 17 d’abril del 2013

Carrers amb advocacions ferroviàries de la Ciutat de Barcelona

Diversos carrer de Barcelona que porten una advocació ferroviària.

Plaça del Carril, amb el nom de “Carril” era conegut en el barri de les Tres Torres, el tren de Barcelona a Sarrià (FBS), avui integrat en Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Aquesta plaça es troba situada en el encreuament de l’Avinguda Via Agusta amb el Carrer dels Vergós. 














Carrer de Viada, aquest carrer del barri de Gràcia esta dedicat al prohom que va fer possible el primer ferrocarril de Catalunya, Barcelona – Mataró. Aquest carrer esta situat entre el Carrer de Torrent d’Olla i el carrer de Providència, que es la seva prolongació. 





Parc de l'Estació del Nord, aquet parc esta situat en el antic pati de vies de l’Estació del Nord adjacent a l’antiga estació que pertanyia a la Compañia de los Caminos de Hierro del Norte de España. 


Carrer del Ferrocarril, situat en el Barri del Poble Nou, aquest carrer recorda el antic traçat en superfície del ferrocarril Barcelona a Mataró. Uneix el Carrer Taulat amb Passeig Calvell. 









Avinguda del Carrilet, aquesta avinguda esta construïda sobre la traça de les vies dels Ferrocarrils Catalans, avui integrat en el Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que sortint de l’estació de la Magoria es dirigien cap a Sant Boi. Aquesta avinguda te continuïtat en els municipis adjacents. 






Carrer dels Ferrocarrils Catalans, situat en el barri del Polvorí, sobre el antic traçat del ramal de mercaderies que unia l’estació Magoria amb el port de Barcelona dels Ferrocarrils Catalans. Surt del Carrer Mare de Deu de Port i mora en el mateix carrer a davant del Cementiri de Montjuic.







Plaça de l'Estació i Carrer de l' Estació, es troben situat en el barri de Sant Andreu de Palomar . En aquesta plaça es troba situada l’estació de ADIF (Renfe) de Sant Andreu Comtal. D’aquesta plaça surt el Carrer de l’Estació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada