dissabte, 26 de desembre del 2015

Telecistella Parc Zoològic de Lisboa

Teleférico Jardim Zoológico Lisboa


La instal·lació que avui presento forma part del "Jardim Zoológic Lisboa", està situat al nord de la ciutat, en una popular zona. Inaugurat en l'any 1884, aquest zoològic assentat sobre una àrea de 26 hectàrees, compta amb al voltant de 1.600 animals de tots els continents. En l'evolució constant al llarg dels anys, el "Jardim Zoológic Lisboa" va realitzar una innovació important l'any 1998 amb la instal·lació d'una góndola que permetent que els visitants tinguin una vista aèria dels recintes dels animals, mentre que fa un sensacional recorregut.

El seu traçat és bastant especial, de fet la instal·lació forma un triangle i els visitants arriben a la mateixa estació de la qual ha embarcat. És per tant un "RM" que no es mou, geogràficament parlant.

La motorització del conjunt està situat al nord del parc lleugerament fora dels senders de visita, en una zona de serveis i és el punt més elevat d'aquest triangle línia.

La zona d'embarcament i desembarcament es trobem una després i l'altre abans del Gir 2, cada una de les andanes estant servida per un empleat de l' instal·lació.

El parc està obert tot l'any de: 10 h a 18 h. (horari hivern), part del parc zoològic és un parc públic amb entrada lliure. En la part de pagament del Zoològic, està situada la Telecistellat (horari de 11 h a 17:30 h horari d'hivern), d'ús gratuït. El preu de l'entrada al parc zoològic és 16,10 € de (any 2015).

Característiques tècniques:

Telecistella de pinces fitxes.
Tipus: 2-BL
Any de posada en servei: 1998
Longitud: 1187 m.
Nom estació inferior: Gir D1
Estació motora: Gir D3 (superior)
Estació tensora: Gir D3 (superior)
Tipus de tensió: Contrapès
Desnivell: 41 m.
Velocitat: 1 m/seg.
Número de pilones: 20
Pilones de Gir: 3
Cabines: 191
Capacitat per cabina: 3 persones.
Capacitat: 720 persones/hora.
Fabricant: Graffer.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada