dimarts, 14 de març del 2017

Exposició de vehicles de l'antic cremallera de Montserrat.

FCMGP – Ferrocarril de Montaña a Grandes Pendientes

FGC – Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.



A partir dia 2 de febrer de 2017, a l'estació FGC Monistrol Vila, del cremallera de Montserrat estan exposats dos antics vehicles, de la primera època d'aquest servei (FCMGP), la locomotora E-4 i el cotxe A-2.

La locomotora de vapor E-4 de nom "Víctor Balaguer", va ser construïda per la Sociéte Française de Constructions Mécaniques des Anciens Établissements Cail (EAC) de Denain, França, en l'any 1892, de rodament 0-2-1-T, amb el número de fàbrica 2.355, i va ser retirada del servei en l'any 1956.

El cotxe saló de viatgers A-2, conegut amb el nom "de la Reina" va ser construït en l'any 1928 pels tallers de la firma Enrique Quintana, de Barcelona, a partir del bastidor i els rodaments aprofitats d'un cotxe mixt de primera i segona classe AB-12, construït en l'any 1892 per Schweizerische Industrie Gesellschaft (SIG) de Neuhausen am Rheinfall (Suïssa), va ser retirat en l'any 1957.





Nota: El conjunt de locomotora i cotxe va ser cedit a FGC per les filles del matrimoni format pel Sr. Ramon Font i la Sra. Carme Besora, que els conservaven en la seva finca de Balsareny (Bages).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada