dijous, 5 d’abril del 2018

Quatre estacions: antiga i moderna. De Castelló de la Plana I Benicàssim.

Les poblacions de Castelló de la Plana i de Benicàssim, tenen la particularitat que en haver canviat l'accés ferroviari tenen noves estacions de ferrocarril, però mantenen les antigues estacions per usos ciutadans.

Castelló de la Plana.

La nova estació va ser inaugurada l'any 2000 i substitueix a l'antiga estació construïda en l'any 1864.

Les vies i les andanes es troben soterrats. Consta de tres nivells (0, -1 i -2). El primer nivell, a peu de carrer, conté les taquilles, tendes (totes tancades) i cafeteria, el segon nivell és el distribuïdor d'andanes, amb les que comuniquen mitjançant rapes i escales mecàniques, ascensors i escales i el tercer nivell serveix d'ubicació a les tres andanes als quals tenen accés les 6 vies.

Quatre de les vies són d'ample ibèric (1.668 mm.) i dues són amb tercer carril (1668 mm/1435 mm).

Té serveis de Rodalia, Mitja distància, Llarga distancia i AVE.

Al costat de l'estació de ferrocarril es troba l'estació d'autobusos, amb línies que connecten amb municipis de la província o bé amb línies de llarg recorregut.
Té servei d'autobús urbà I amb el servei de TVR TRAM.







Les instal·lacions de l'antiga estació són utilitzades com a caserna de la Guàrdia (policia) Municipal.




Benicàssim.

La nova estació va ser inaugurada en l'any 2003, a causa de l'obertura de la variant ferroviària Les Palmes-Orpesa, que va suposar el tancament de l'antiga estació que havia estat inaugurada en l'any 1863.

L'edifici és de dues plantes, les vies estan situades en el nivell superior, ja que l'arribada del ferrocarril aquesta estació és per mitja un terraplè. En la planta baixa situada, a nivell (0) carrer, es troben els serveis, les taquilles, i la sala s'espera, l'accés a les andanes situades a la planta superior (+1), es realitza per escales i ascensors.

L'estació compta amb quatre vies, d'amplada ibèrica 1668 mm, dues d'elles amb andana (via 3 direcció València i via 4 direcció Barcelona) i dues d'elles sense andana, per als trens passant.

Té serveis: de Mitja i Llarga distancia.
Té servei d'autobús urbà.




Les instal·lacions de l'antiga estació són utilitzades com a caserna de la Guàrdia (policia) Municipal.




ADIF - Pont acssés a l'antigua estació Benicàssim.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada