dijous, 23 de gener del 2020

Algunes estacions del SFM.

SFM – Servei Ferroviari de Mallorca.

L'estació intermodal de Palma és un complex multimodal en què es corresponen el Metro de Palma, totes les línies de ferrocarril de SFM i l'estació d'autobusos. Fou inaugurada el 5 de març de l'any 2007.




És una estació subterrània. S'hi accedeix des de l'exterior a través d'un únic accés situat al parc de les Estacions, entre els antics edificis de viatgers.

Té un primer nivell on se situen les finestretes, una àmplia sala d'espera, els lavabos, una cafeteria i als accessos per una banda a l'estació d'autobusos, i per l'altra, les andanes del tren i del metro, amb accés per les barreres tarifàries.

El segon nivell l'ocupen l'estació de tren amb cinc andanes que acullen les deu vies, i l'estació d'autobusos amb 30 dàrsenes que utilitzen els busos de les concessionàries.

Antiga Estació Plaça Espanya, Palma de Mallorca 

Antiga Estació Plaça Espanya, Palma de Mallorca 

Antiga Estació Plaça Espanya, Palma de Mallorca 

Estació Plaça espanya,  Palma de Mallorca (2004)
Diposit Palma de Mallorca (2004)
Totes les estacions han estat modernitzades.

SFM - Antic tallers d'Arta

 Estació Inca

 Estació Inca

 Estació Inca

Estació Manacor

 Estació Sineu
El Metro de Palma de la ciutat de Palma de Mallorca, actualment consta de dues línies: la línia M1, que circula des de l'Estació Intermodal de la plaça d'Espanya fins a la UIB, aquesta línia és de nova construcció i va ser inaugurada en l'any 2007 i la línia M2 que circula des de l'Estació Intermodal de la plaça d'Espanya fins a l'estació de Marratxí.

Linia Metro Palma, des de F. Sóller

Linia Metro Palma, per sobre vies F. Sóller

Metro Palma, Estació Son Sardina, des de estació Son Sardina F. Sóller

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada