dilluns, 1 de desembre del 2014

TELESINCRO - FACTOR Q-32

 MNACTEC, Terrassa


TELESINCRO - FACTOR Q-32, amb aquest ordinador vaig fer les meves primeres pràctiques de programació, cap a l'any 1968.

Aquesta facturadora va ser un dels primers models de Telesincro.
Disposava d'una memòria central de nuclis de ferrita de 32 registres de 16 dígits cadascun. Podia disposar també d'una memòria opcional de 3.200 posicions de 6 bits per a emmagatzemar constants alfanumèriques. Es programava amb Assembler i amb un seudo COBOL. 
Aquests computadors incloïen una modificació del llenguatge de programació COBOL traduït al castellà, exemple l' instrucció MOVE A TO B era MOVER A HACIA B.
Els perifèrics d'entrada i sortida de dades eren dos cassets, una impressora, un lector de fitxes contables amb banda magnètica i el teclat.

 MNACTEC, Terrassa
Telesíncro, empresa fundada l'any 1963 a Barcelona per Joan Majó Crúzate, Joan Peracaula í Antoni Clavell, és un dels pocs casos d'empreses del nostre país amb la decisió de competir en el naixent mercat de la Informàtica.
Les activitats a l'inici de l'empresa no eren de caràcter informàtic. Una visita a Philips l'any 1966 va fer veure l'oportunitat del negoci darrere deis petits sistemes informàtics d'oficina (en aquell temps anomenats facturadores) amb una nova generació de components electrònics. Poc després Telesincro va presentar la seva primera facturadora, la FACTOR-P, dissenyada per Joan Majó i Jordi Vidal i considerada el primer ordinador creat a Espanya amb programari i tecnologia propis. Els primers models, basats en la tecnologia Philips de mòduls digitals de segona generació, van ser superats pel model S, un autèntic ordinador d'oficina, potent i flexible.
El 1972 l'empresa ocupava el tercer lloc de vendes d'ordinadors d'oficina a Espanya. L'empresa es va integrar a la Sociedad Española de Construcciones e Industria (SECOINSA), després Fujitsu España, en l'any 1975.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada