divendres, 27 de març del 2015

Viaduc des Fades - SNCF


El "viaduc des Fades" és un viaducte ferroviari que salva el barranc del riu Sioule, entre els municipis de Sauret-Besserve (cantó de Sant-Gervais-de Auvergne), al nord, i dels Ancizes-Comps (cantó de Manzat), al sud, en el departament del Puy-de-Dôme.

Construït en la línia del ferrocarril de Lapeyrouse a Volvic (tros de la relació de Clermont-Ferrand a Montluçon-Villet, pels plans de Combrailles), l'explotació d'aquest tram va ser suspesa el 9 de desembre de 2007 per la SNCF per raons de seguretat.

Aquesta línia denominada originalment, "de Sant-Eloy a Pauniat" va ser adjudicada a la Companyia del camí de ferro de París a Orléans (PO).

Dissenyat per l'enginyer Félix Virard, va ser construït per la Societat francesa de construccions mecàniques (Antics Establiments Cail), de Denain (Nord).

El seu disseny, consisteix en un pont semi-metàl·lic, que consta de tres panys de ferro i acer, bigues rectes i mallat triple de ferro laminat, sobre la base de dues pilones gegants de blocs de granit. Es va planejar que fos un tauler únic, però el fet de produir-se un lliscament de terres durant la construcció del pilar en el marge esquerre (costat nord) va requerir la substitució dels dos arcs de maçoneria per un pany de metalls més lleuger.


Característiques tècniques:

Tipus: Tauler metàl·lic sobre pilones en d'obra.
Longitud: 470 m
Amplada total: 22 m / Tauler: 8 m
Altura: 133 m
Materials: Blocs de granit / acer i ferro laminat.
Any construcció: 1901-1909
Arquitecte: Félix Virard
Monument protegit: MH 1984.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada