dimarts, 7 de juny del 2016

Estació central d'Hèlsinki dels ferrocarrils finlandesos.






L'estació central de trens d'Hèlsinki (Päärautatieasema Helsingin/ Helsingfors Centralstation), és un punt de referència del centre d'Hèlsinki, i el punt principal del transport públic de la conurbació urbana del Gran Hèlsinki.

L'edifici de l'estació va ser dissenyada per l'arquitecte Eliel Saarinen i va ser inaugurada en l'any 1919. Va ser triada com una de les estacions de ferrocarril més belles del món per la BBC.


L'estació està revestida en la seva majoria de granit rosa finlandès, i entre les seves característiques distintives ressalta la torre del rellotge i els dos parells d'estàtues de pedra que situades a banda i banda de l'entrada principal de l'estació, i que sostenen llums esfèriques que il·luminent a la nit l'entrada principal.


L'estació consta 19 andanes. Serveix com a punt d'origen de tots els trens al local de rodalia de la xarxa del VR, així com per als trens de llarga i mitja distància.

L'estació també acull l'Estació Rautatientori del metro, que és l'estació més transitada de la xarxa del metro d'Hèlsinki. En l'exterior tenen parades les línies de tramvia: 2,3,4,4T,6,7A,7B,9 i 10, així com moltes línies d'autobusos urbans i comarcals i regionals.



Actualment l'estació ha canviat de nom a Helsingin päärautatieasema-Helsingfors centralstation.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada